2 лютого у світі відзначають День бабака. І це чудове свято, яке варто відзначити.

Воно зародилося ще за часів кельтів. В них у цей день відзначали свято Імболк – ледь не найголовніший день у році. Адже кельти вірили, що у цей період природа відроджувалася після зими, а значить – до побачення, пані заметіль та пан холод! І щоб гідно зустріти весну, люди святкували Імболк з розмахом: вогні, їжа, напої, народні гуляння.

Велику увагу приділяли очищенню – до речі, 2 лютого зараз відзначають ще й всесвітній день самочищення. Позбавлялися старого, перезавантажувались, відкривалися до нового.

З часом кельтське свято під впливом різних культур трансформувалося, і тепер друге лютого – народне свято День бабака. У цей день у США та не тільки будять пухнастого гризуна, щоб дізнатися, коли наступить весна. Якщо тваринка вилізе зі свого сховища і не буде ховатися – весна скоро.

Надпопулярним день став завдяки фільму День бабака з Біллом Мюрреєм у головній ролі. Герой у культовому фільмі проживав один й той самий день 34 рази. Але його рутину розбавляє чарівна Енді Макдауел. А її повсякденність прикрашає простий, але елегантний коктейль.

Ось рецепт коктейлю з фільму «День бабака»:

Джин – 55 мл

Вермут – 15 г

Лимон – 1 шт.

Усі інгредієнти змішати, додати трохи льоду, прикрасити лимоном. Пити та насолоджуватись кожним днем свого життя. Щодня ????